lkml.org 
[lkml]   [2022]   [Jul]   [1]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: [PATCH v2 1/9] PM: domains: Delete usage of driver_deferred_probe_check_state()
Hi, Saravana,

On Fri, Jul 01, 2022 at 01:26:12AM -0700, Saravana Kannan wrote:

[...]

> Can you check if this hack helps? If so, then I can think about
> whether we can pick it up without breaking everything else. Copy-paste
> tab mess up warning.

Sorry for jumping in late and not even sure if this is right thread.
I have not bisected anything yet, but I am seeing issues on my Juno R2
with SCMI enabled power domains and Coresight AMBA devices.

OF: amba_device_add() failed (-19) for /etf@20010000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /tpiu@20030000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /funnel@20040000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /etr@20070000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /stm@20100000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /replicator@20120000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cpu-debug@22010000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /etm@22040000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cti@22020000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /funnel@220c0000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cpu-debug@22110000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /etm@22140000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cti@22120000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cpu-debug@23010000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /etm@23040000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cti@23020000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /funnel@230c0000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cpu-debug@23110000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /etm@23140000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cti@23120000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cpu-debug@23210000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /etm@23240000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cti@23220000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cpu-debug@23310000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /etm@23340000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cti@23320000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cti@20020000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cti@20110000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /funnel@20130000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /etf@20140000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /funnel@20150000
OF: amba_device_add() failed (-19) for /cti@20160000

These are working fine with deferred probe in the mainline.
I tried the hack you have suggested here(rather Tony's version), also
tried with fw_devlink=0 and fw_devlink=1 && fw_devlink.strict=0
No change in the behaviour.

The DTS are in arch/arm64/boot/dts/arm/juno-*-scmi.dts and there
coresight devices are mostly in juno-cs-r1r2.dtsi

Let me know if there is anything obvious or you want me to bisect which
means I need more time. I can do that next week.

--
Regards,
Sudeep

\
 
 \ /
  Last update: 2022-07-01 17:10    [W:0.319 / U:0.716 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site